Natječaji

Natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda otvoren do 7. svibnja 2021.

Otvoren
Datum prijave: 12. 3. 2021
Kraj prijave: 7. 5. 2021

Objavljen je natječaj za mjeru RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Korisnici su: vinogradari – fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/dobit.

Projekt se mora provoditi na površinama koje su u naravi vinogradi, koji su prijavljeni u Vinogradarskom registru pod ARKOD šiframa vrste uporabe poljoprivrednog zemljišta 410 (vinograd) ili 490 (mješoviti višegodišnji nasad). Također, vinogradi starosti do 10 godina nisu prihvatljivi za provođenje aktivnosti restrukturiranja i /ili konverzije vinograda.

Dozvoljeni troškovi:

  • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 750.000 EUR.

Razina potpore iznosi do:

  • 75% prihvatljivih troškova za doprinose u naravi
  • 75% prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage.

U slučaju da Odluka o odobrenju projekta bude donesena do 15. listopada 2021. godine (prema Uredbi Komisije (EU) 2021/95 od 28.siječnja 2021. – COVID mjere), primjenjuje se uvećani intenzitet potpore koji iznosi 90 %.

Korisnici mogu ostvariti i naknadu za gubitak dohotka u obliku: financijske naknade u visini 100% relevantnih gubitaka ili prava na koegzistenciju, odnosno istovremeno postojanje starih i novih vinograda.

Rok za podnošenje prijava je do 7. svibnja 2021. godine, a natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.
Slažem se